I Danmark findes et væld af spændende radiokanaler

Man kan lære meget af at lytte til radio, og i Danmark kan vi prale af, at vi efterhånden har ret mange spændende radiokanaler. Gennem de seneste 10 år er flere og flere kommet til, og de danske kanaler har trofaste lyttere, der hver eneste dag åbner for radioen for at lytte. Det har aldrig været nemmere at lytte til radio, end det er den dag i dag. De fleste mennesker har nemlig altid en smartphone ved hånden i dagligdagen, og det er blot at putte høretelefonerne i og finde den kanal, man helst vil lytte til. Hvad man lytter til kan afhænge af tid og sted, men også af hvilket humør man er i.

I tidernes morgen var det P3, der var den mest populære radiokanal i Danmark. Dette på baggrund af det gode miks mellem informerende programmer og dejlig musik. Mange lyttede med, og gør det faktisk stadig den dag i dag. Blandt andet for at lytte til nyhederne, som sendes hver time. På toppen over de mest foretrukne radiokanaler i 2020 finder man P4, og det er rent faktisk en kanal, der har været danskernes mest foretrukne i mere end 10 år. Hver eneste uge vælger mere end 37% af danskerne at tænde for radioen, for at lytte til netop denne kanal. Skarpt efterfulgt finder man P3, som knap 28% af befolkningen stiller ind på mindst én gang ugentligt. På 3. pladsen finder man P1. De tre nævnte kanaler er alle ejet af DR.

Også flere kommercielle radiokanaler blandt de foretrukne

På 4. pladsen over danskernes mest foretrukne radiokanaler finder man Nova FM. Her er det knap 15% af danskerne der åbner for radioen, for at lytte til denne kanal mindst én gang om ugen. På 5. pladsen findes kanal 24/7, der er en såkaldt samtaleradio. Knap 13% af den danske befolkning stiller ind på denne kanal mindst en gang om ugen.

Vil man lytte til mere radio, kan det anbefales at besøge nogle af de kanaler, der er mest populære. Man skal selvfølgelig vælge kanal ud fra, om man helst vil lytte til musik, til spændende programmer, eller til nyhederne. Flere radioprogrammer har også en god blanding af det nævnte. Med de mange spændende radiokanaler i Danmark kan man altid stille ind på noget, der kan vække lyttelapperne og tilfredsstille en.

Det er dejligt at lytte til de danske kanaler, og det uanset om man går i haven, i køkkenet, eller om man er på farten. Man kan have radioen kørende som god baggrundsmusik. Man kan dog også vælge at sidde og lytte intenst til programmerne. Det gode og fleksible ved at lytte til radio er selvfølgelig også, at man nemt kan skifte mellem kanalerne ved behov.