Radio Loud – det første år

Efter en lang forhistorie med masser af ballade og politisk diskussion gik den nye DAB radiokanal Radio Loud i luften i april 2020. Her godt et år efter er der stadig nogle, der spørger, om den nye DAB-baserede radio var en aprilsnar, for målinger viser, at der er meget få lyttere til den nye radio. Ja, nogle uger er der ligefrem 0 personer der lytter med, når udsendelserne går i luften, og det er jo ingen succeshistorie, hvis man skal sige det ligeud.

Radio Loud kom til verden efter et udbud om en ny DAB-kanal, som i virkeligheden var skræddersyet til, at den lukkede Radio 24/7 kunne komme i luften igen. Radio 24/7 havde efter et politisk tovtrækkeri mistet sin FM-sendetilladelse, og som et plaster på såret ville man så oprette en DAB-radio, som egentlig var tiltænkt folkene bag Radio 24/7, men da udbuddet blev gennemført, viste det sig, at Radio Loud matchede kriterierne bedst. Bag Radio Loud står en række lokalradioer og en del institutioner, blandt andet Nationalmuseet, alt sammen samlet i organisationen Kulturradio Danmark A/S.

Radio Loud har selv forklaret den nye radiokanals ringe gennemslagskraft med, at åbningen fandt sted samtidig med, at vi fik det store udbrud af CoVid19, ny coronavirus, og mener således, at lanceringen af kanalen mere eller mindre druknede i en nyhedsstrøm, der i en lang periode stort set kun har handlet om corona.

I løbet af det første år er der kommet mange dårlige anmeldelser af programmer, men de er blevet afvist af Radio Loud, der mener, at anmelderne er inhabile, og at de målemetoder, man bruger til at måle lyttertal med, ikke er troværdige. Nogle Radio Loud programmer får også gode anmeldelser. Det gælder blandt andet ‘Spejlet’, hvor en person ser på sig selv i et spejl og snakker i en times tid.