Disse radiokanaler hitter

Radio er en gammel teknologi, men den er på ingen måde på vej til at forsvinde. Faktisk hitter radio i stor stil blandt danskerne. Årsager er der mange af, men en af de helt store er formentlig det faktum, at rigtig mange af os pendler frem og tilbage mellem arbejdet og hjemmet mindst fem gange om ugen, og her er det bare lækkert at kunne stille ind på nogle spændende radioprogrammer.

Men hvilke radiokanaler hitter egentlig mest? Lad os se nærmere på det her.

DR sidder tungt på tronen

Mange danskere foretrækker at lytte til radio via et par gode høretelefoner, som let kobles til mobilen på farten. Et glimrende sted at købe det er på butikken https://www.teknikdele.dk/, hvor der blandt andet kan købes udgaver fra Samsung, Apple og Jabra. Men hvilke radiokanaler skal man så lytte til via hovedtelefonerne?

Ifølge en nyligt annonceret måling fra Voxmeter er det helt klart DR’s radiokanaler, der hitter mest blandt danskerne. Med 37,4% var DR P4 den kanal, som flest danskere havde lyttet til over den seneste uge. Herefter fulgte DR P3 med 28,8%, samt DR P1 med 16,8%.

Flere af DR’s radiokanaler har kendte værter ansat, og det er helt sikkert en af hovedårsagerne til deres store popularitet. Danskerne har typisk tendens til at hænge ved, så snart der er et kendt ansigt involveret.

Har du ikke tid til at lytte live? Overvej podcasts i stedet

De fleste danske radiokanaler har for længst kastet sig over den fremadstormende podcast-teknologi. Stort set alle DR’s store radioprogrammer kan da således også hentes on demand som podcastudsendelser, og det er en god udvikling for alle os radiotilhængere. For det er ikke altid at vi har tid til at lytte til vores favoritprogrammer, når de sendes live.

I stedet kan man blot abonnere på alle ens favoritprogrammer via ens foretrukne podcast app. Det er let og ligetil at administrere abonnementerne, og de fleste apps gør det let at tjekke, hvorvidt der er nye programmer tilgængelige, som man endnu ikke har lyttet til.