Start din egen podcast

Vi er vilde med radio her på siden, men vi må også indrømme at podcasts også er fantastiske. Podcast er nok fremtiden for mange programmer, som før i tiden ville blive sendt i radioen. Det er en måde at lytterne nemt og hurtigt kan lytte til de samme programmer igen og igen. Går du og leger med ideen om at starte en podcast? Så kan du læse videre nedenfor, hvor du får gode råd.

Start din podcast studie med et lån

Hvis du mangler penge til at kunne starte din podcast, kan du måske tegne et erhvervslån, som kan bidrage til dit budget. Det er altid nemmere at komme i gang med en større eller mindre forretning, når du har penge til at dække de nødvendige udgifter.

Når du skal til at søge et lån, er det vigtigt at du lægger et budget for forventninger til udgifter. Når du danner et overblik over specialister, udstyr, markedsføring, osv. kan du få en ide af hvor mange penge du skal låne for at kunne komme godt i gang.

Det kan fx være til specialister, som kan hjælpe dig med strategi til de sociale medier. Det kan også være penge, som du ønsker at investere i annoncer, så du hurtigere og nemmere kan nå ud til dit potentielle publikum på fx Google, Instagram eller Facebook.

Tjek konkurrenterne ud

Det er altid en god ide at tjekke konkurrenterne ud. Kast et blik på de bedste podcasts, og dan dig et overblik over hvilke temaer, der er populære blandt lytterne.

En undersøgelse fra Slots- og Kulturstyrelsen har vist at omkring 25 procent af danskerne lytter til podcasts en gang om ugen. Nedenfor kan du se eksempler på populære temaer:

  • Debat
  • Nyheder og politik
  • Samfundet
  • Komedie
  • Dokumentar
  • Musik

Læg ud med simpelt udstyr

Det anbefales at starte med simpelt udstyr, når du starter en podcast. Du kan sagtens starte med din smartphone, og bruge dens mikrofon. Alternativt kan du investere i en mikrofon, som ikke er alt for avanceret.

Du kan fx bruge dyner til at skabe en fremragende studielyd derhjemme. Husk også at planlægge at optage din podcast, når der ikke er støj derhjemme. Det er vigtigt at du lægger ud med simpelt udstyr, som du kan forstå at håndtere. Det må ikke holde dig tilbage at du skal til at finde ud af hvordan du bruger det avancerede udstyr. Det kan få dig til at gå i stå, og det er jo ikke planen.